Project Description

Brad Johnson of Johnson & Rich General Contractors referred us to these clients. Bob & Anne had multiple goals for their Pool House. As the design included an in-ground gunite swimming pool, we introduced Hugh Collins to the design team for site and landscape details. The site is bounded by neighbors and wetlands, so every square inch of space had to be used efficiently. The primary design objective was to create a rear-yard sanctuary for year-round use. Several generations of the family would enjoy the variety of activities our client sought to include. The comfortable ‘Man Cave’ is for enjoying sports and other media events on the large-screen TV; this indoor space may be used throughout the year. The indoor galley kitchen enjoys direct access to a covered, outdoor eating space. This eating nook offers escape from the direct sun and is but a few steps away from the hot tub and pool. In keeping with the efficient design approach, one walks only a few steps from the pool to a covered, outdoor shower and changing space. After your shower, walk past the stacked washer-dryer on your way to a full bath. At the end of the structure is a mechanical and storage space that accommodates all the requisite paraphernalia associated with the pool and outdoor living functions. These Pool House features are accomplished with 1,000 square feet of space. Fun and functional: family design goals achieved.